Ζελένσκι: «Στηρίξτε την Ουκρανία - Αν πέσoυμε, θα πέσει όλη η Ευρώπη»

Στη μετάδοση ενός ακόμη μηνύματος προχώρησε πριν από λίγη ώραο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιώντας ότι εάν «πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη».

Το νέο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες που είχαν τοποθετηθεί σε πόλεις της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας. Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία», είπε, ενώ τις τελευταίες ώρες ζητά εκ νέου βοήθεια από τη Δύση και λίγο πριν από τον τρίτο συνομιλιών ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ενδώσει σε πιέσεις για υποχωρήσεις.

Ζελένσκι σε Πούτιν: Μην φοβάσαι, δεν δαγκώνω

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου από το Κίεβο, τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

«Δεν δαγκώνω» είπε ειδικότερα ο Ζελένσκι στον Πούτιν, με τον τελευταίο να εμμένει στα περί εισβολής και να χαρακτηρίζει πραγματικούς ήρωες τους μαχητές της χώρας του.

Ο Ζελένσκι, από την πλευρά του, προέβη σε καυστικό σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο ο Πούτιν υποδέχεται ξένους ηγέτες, εστιάζοντας στο μακρύ τραπέζι των συνομιλιών, κάτι που σχολιάστηκε κατά τη συνάντηση με τον Μακρόν.

«Κάτσε για να διαπραγματευτούμε, όχι με 30 μέτρα απόσταση» δήλωσε ο Ζελένσκι για να συμπληρώσει: «δεν δαγκώνω. Τι φοβάσαι;».