Tέταρτη δόση εμβολίου θα χορηγείται από 1η Μαρτίου στις ευπαθείς ομάδες στην Ιταλία

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ευπαθείς κατηγορίες στη χώρα αναμένεται να αρχίσει την 1η Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

«Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Είναι εύκολο να μετατραπεί, κανείς, σε τζίτζικα, αλλά πρέπει -συμβολικά-να γεμίσουμε τις αποθήκες με σιτηρά, για όταν οι καιροί δυσκολέψουν. Ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα το αρνητικό, αλλά είναι απόλυτα αναγκαίο να κρατήσουμε κάποια πολύτιμα διδάγματα, από την περίοδο αυτή», πρόσθεσε ο Φιλιουόλο.

Παράλληλα, ο στρατηγός Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα φτάσει, στην Ιταλία, το εμβόλιο Novavax. Πρόκειται να διατεθεί περίπου 1 εκατομμύριο δόσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Εντός του Μαρτίου, δε, πρόκειται να παραδοθούν στην Ιταλία άλλα 2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπογράμμισε ότι το 89% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού και ότι αν προσθέσουμε τους θεραπευμένους και όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση, το ποσοστό ξεπερνά το 94%. Σήμερα, στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 24.408, με 201 θανάτους.