Καναδάς: Θετικός στον κορωνοϊό ο πλήρως εμβολιασμένος Τριντό, ενώ οι αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν στην Οτάβα

Με Covid-19 διαγνώστηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών στον Καναδά από οδηγούς φορτηγών, που αντιτίθενται μαζικά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να τον μεταφέρουν σε μυστική τοποθεσία.

«Σήμερα το πρωί, διαγνώστηκα θετικός στον Covid-19. Νιώθω καλά και θα συνεχίσω να εργάζομαι εξ αποστάσεως αυτήν την εβδομάδα, ακολουθώντας τις οδηγίες Δημόσιας Υγείας. Σας παρακαλώ, όλοι να εμβολιαστείτε και να κάνετε την ενισχυτική δόση» έγραψε στο twitter o Τριντό, που είχε ξεκαθαρίσει ότι θα το ανακοινώσει δημόσια, εφόσον νοσήσει.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά ήταν ήδη σε απομόνωση, καθώς είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Καναδά, ένα από τα παιδιά του είχε διαγνωστεί θετικό. Η σύζυγός του είχε βγει θετική τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Ο Τριντό είναι πλήρως εμβολιασμένος και είχε κάνει την ενισχυτική δόση στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Την ώρα που ανακοίνωνε ότι νοσεί με κορωνοϊό, πολέμιοι των υγειονομικών μέτρων διαδήλωναν εκ νέου στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, ενώ οδηγοί φορτηγών του «κονβόι για την ελευθερία» έκλεισαν έναν διεθνή αυτοκινητόδρομο στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η πρωτεύουσα του Καναδά έγινε το επίκεντρο ενός μεγάλου κινήματος διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19, η οποία ξεκίνησε από τους οδηγούς φορτηγών, που είναι αντίθετοι στην υποχρέωση να είναι εμβολιασμένοι, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ.