Χονγκ Κονγκ: Μεγάλη φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου με 300 εγκλωβισμένους (Video)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ στις 12:37 μ.μ. τοπική ώρα, σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρει το Sputnik, σύντομα αναβαθμίστηκε σε «περιστατικό επιπέδου τρία». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στον κόλπο Causeway, ενώ όπως αναφέρει η αστυνομία «εκατοντάδες» παραμένουν εγκλωβισμένοι στις φλόγες.

Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά, ενώ έχουν στήσει σκάλες προκειμένουν να σώσουν τους εγκλωβισμένους.

Το Al Jazeera κάνει λόγο για 300 εγκλωβισμένους, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 τραυματίες.

 

Μάρτυρες έκαναν λόγο για πυκνό καπνό που έβγαινε από την εξωτερική σκαλωσιά τοίχου, καθώς το κτίριο βρίσκεται υπό ανακαίνιση.

 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο σε χώρο όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης. Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και σήμαναν συναγερμό επιπέδου τρία. Κάλεσαν τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο να μην κατέβουν κάτω αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους. Όπως γίνεται αντιληπτό, 60 άτομα είναι εγκλωβισμένα στον πέμπτο όροφο, ενώ άλλα 100 στον 39ο όροφο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας South China Morning Post, περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην ταράτσα του ουρανοξύστη. Απόλυτα ψύχραιμοι και πειθαρχημένοι, περιμένουν τη διάσωσή τους.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-12/hong-kong-pyrosbestis-skala.jpg?itok=XodXIfsd

Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι άνθρωποι που είχαν πάει για ψώνια ή σε κάποιο εστιατόριο του κτιρίου αυτού των 38 ορόφων, μέσα στο οποίο υπάρχουν γραφεία, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι περίπου 100 οι άνθρωποι, που μεταφέρθηκαν από ένα εστιατόριο στην ταράτσα του, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και η αίθουσα του εστιατορίου γέμισε καπνό, όπως μετέδωσε το τοπικό δίκτυο RTHK.