Δασκάλα δωρίζει το ένα της νεφρό

Η δασκάλα Lindsey Painter αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς και αυτό γιατί πρόκειται να δωρίσει το ένα της νεφρό στον 6χρονο μαθητή της Matthew Parker.

Η Lindsey Painter γνώριζε πολύ καλά την κατάσταση του 6χρονου μαθητή της και ότι ήταν σοβαρά άρρωστος.  Η πρώτη προσπάθεια μεταμόσχευσης έγινε όταν ήταν βρέφος και ο οργανισμός του απέρριψε το μόσχευμα. Η ευαισθητοποίηση της δασκάλα του ήταν άμεση και η ίδια μαζί με άλλους 80 δωρητές οργάνων, προέβησαν στις κατάλληλες εξετάσεις. Η έκπληξη της ήταν τεράστια, όταν της ανακοινώθηκε ότι ήταν απόλυτα συμβατή.

nc_kidney_150223_b408683b03d892704b86febfe5f2d4f7

«Κοιτάζω τα δικά μου παιδιά και βλέπω όλα αυτά τα πράγματα που ο Matthew δεν μπορεί να κάνει εξαιτίας της ασθένειας του. Έχει και αυτός δικαίωμα να τρέξει, να φωνάξει και να κάνει όλα αυτά που κάνουν τα παιδιά της ηλικίας του», δήλωσε δικαιολογώντας την απόφαση της.

Ο ίδιος ο 6χρονος Matthew είπε: «Όταν έμαθα ότι η κυρία Painter είναι συμβατή, έτρεξα και την αγκάλιασα.Πάντα χαίρομαι όταν την βλέπω, γιατί είναι καταπληκτική δασκάλα. Θέλω όλοι να ξέρουν τι σημαίνει αυτό που κάνει για μένα και την οικογένεια μου».

960x540

Η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου.