Μ. Σχοινάς: «Αλεξίπτωτο έτοιμο να ανοίξει το σύμφωνο για την μετανάστευση»

Τη σημασία του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο Playbook του Politico έναΝ χρόνο μετά την παρουσίαση της πρότασης από την Κομισιόν.

Το άρθρο, όπως σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  αναφέρει ότι «οι μύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη μετανάστευση – πιο πρόσφατα η προοπτική προσφύγων από το Αφγανιστάν και η εισροή μεταναστών από τη Λευκορωσία στις ανατολικές χώρες – έχει κάνει τον Σχoινά ακόμη πιο πεπεισμένο για την αξία του συμφώνου, το οποίο παρομοίασε με «αλεξίπτωτο» έτοιμο να ανοίξει.

«Θα είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε με το σύμφωνο, παρά όπως κάνουμε τώρα», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς.

Σχοινάς – Το Σύμφωνο για τη μετανάστευση είναι αλεξίπτωτο έτοιμο να ανοίξει - ΤΑ ΝΕΑ

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς διευκρινίζει ωστόσο πως δεν πιστεύει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια επανάληψη της προσφυγικής κρίσης του 2015, όταν περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι ήρθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ζητήσουν άσυλο.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποστηρίζουν αυτό το επιχείρημα. Δεν βλέπουμε μαζικές κινήσεις προς την Ευρώπη, οπότε δεν πρέπει να δημιουργούμε την εντύπωση μιας κρίσης όταν τα θεμελιώδη στοιχεία της κρίσης δεν είναι ακόμη εκεί », σημείωσε και πρόσθεσε: «Φυσικά, πρέπει να παρακολουθούμε και να είμαστε πολύ προσεκτικοί».