Ταλιμπάν: Ελέγχουμε 90% των συνόρων του Αφγανιστάν, δεν θα επιτραπούν τουρκικά στρατεύματα

Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν σήμερα δια του εκπροσώπου τους ότι ελέγχουν το 90% των συνόρων του Αφγανιστάν εν μέσω της ευρείας επιθετικής εκστρατείας που έχουν εξαπολύσει και τα εδαφικά κέρδη που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες έπειτα από την έναρξη αποχώρησης των ξένων δυνάμεων. Ο ισχυρισμός αυτός των ισλαμιστών ανταρτών δεν κατέστη εφικτό να επαληθευτεί.

«Τα σύνορα με το Τουρκμενιστάν και τα σύνορα με το Ιράν και το Πακιστάν – με εξαίρεση μερικά μικρά τμήματα- είναι επίσης υπό τον πλήρη έλεγχο μας… Τα σύνορα με το Τατζικιστάν βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο μας, από το Μπατασχάν έως το Ταχάρ και το Καντούρ. Ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων του Αφγανιστάν με το Ουζμπεκιστάν επίσης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, μόνο το Χαϊρατάν στην επαρχία Καλντάε βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Καμπούλ», δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τόνισε παράλληλα πως οι ισλαμιστές αντάρτες δεν θα αντεχθούν από δω και στο εξής την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών.