Οι περιφέρειες της Ιταλίας πιέζουν την κυβέρνηση να μπορούν να εμβολιάζουν τουρίστες

Οι περιφέρειες της Ιταλίας συνεχίζουν να ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας το δικαίωμα να μπορούν να εμβολιάζουν και τουρίστες, οι οποίοι θα μεταβαίνουν στα διάφορα θέρετρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αντιμετωπίζει με μια κάποια διστακτικότητα το όλο θέμα (δεδομένης και της αναγκαίας, επιπλέον οργανωτικής προσπάθειας που θα έπρεπε να καταβληθεί) αλλά ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, επιμένει ότι πρόκειται για ένα «συν» που μπορεί να συμβάλει και στην ανάκαμψη του τουριστικού τομέα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 3.937 και 137 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν 260.962 διαγνωστικά τεστ, το 1,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,2%. Κατά την χθεσινή ημέρα, επίσης, τα περιστατικά ήταν 3.224, με 166 θανάτους.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας βρίσκονται 45 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 439 λιγότεροι.

Αναφορικά με τις περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (666) και ακολουθούν η Καμπανία ( 483) με πρωτεύουσα την Νάπολη και το νησί της Σικελίας (375).

Από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 4.201.827 μολύνσεις, ενώ 125.622 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.