Ιταλία: «Βασικότατο το "πράσινο" ψηφιακό πάσο για την ανάκαμψη του τουρισμού-Στις 2 Ιουνίου ανοίγει η τουριστική σεζόν»

O υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας, Μάσιμο Γκαραβάλια, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι «το πράσινο ψηφιακό πάσο είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να ανακάμψει ο τουριστικός τομέας στην Ευρώπη, πριν επιτευχθεί η ανοσία αγέλης».

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού συμπλήρωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή, την οποία πρώτη ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζεται πρώτα απ΄ όλα στη λογική και βοηθά το σύνολο του τουριστικού τομέα.

Παράλληλα, ο Γκαραβάλια, ο οποίος είχε πρόσφατα την ευκαιρία να ανταλλάξει τηλεφωνικά απόψεις με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ευχήθηκε να μπορέσει να ξανανοίξει, η Ιταλία, τις πύλες της στους τουρίστες, στις 2 Ιουνίου, γιορτή της Ιταλικής Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την παρουσία τουριστών στη χώρα του το 2021, ο Γκαραβάλια υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το 2019, «αλλά οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν να κυκλοφορούν με γαλήνη και ηρεμία στη ζώνη του Σένγκεν». «Το να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Όσον αφορά την είδηση ότι πολλά ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι θα είναι «covid free», η οποία προβλήθηκε ιδιαίτερα στην Ιταλία, ο Μάσιμο Γκαραβάλια τόνισε ότι και μεγάλα νησιά της Ιταλίας, όπως η Σαρδηνία, θέλουν να πετύχουν τον στόχο αυτό, αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολο να γίνει άμεσα πραγματικότητα για μικρότερες νησιωτικές κοινότητες και στην Ιταλία.