Ραγδαία αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο

Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες στην Ιταλία σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό. Ειδικότερα, 551 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου και καταγράφηκαν 18.765 νέα κρούσματα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 335.189 διαγνωστικά τεστ, το 5,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 13.846 (αλλά με πολύ μικρότερο αριθμό τεστ), με 386 θανάτους.

Από την αρχή της πανδημίας Covid-19, στη χώρα μολύνθηκαν 3.419.616 άνθρωποι και οι νεκροί είναι 105.879. Σε σχέση με το περασμένο εικοσιτετράωρο, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι ασθενείς είναι κατά 36 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 379 περισσότεροι.

Μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων

Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, πριν από λίγο είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Yγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, και με μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Oικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, δήλωσε ότι μετά το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε βαθμιαία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί πως χάρη στην αναμενόμενη αύξηση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου και στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η χώρα θα μπορέσει, σταδιακά, μέχρι τον Ιούνιο, να αφήσει πίσω της τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Φράνκο, τέλος, σημείωσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν νέες οικονομικές βοήθειες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη νέα, αυτή, οικονομική κρίση», ενώ «μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα».