Πότε αναμένεται να συναντηθούν Μπάιντεν-Πούτιν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν θα υποχωρήσει»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαϊντεν, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, «δολοφόνο», θα συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη «όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσει», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάριν Ζαν-Πιέρ στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα είναι πολύ ειλικρινής και πολύ ανοιχτός όσον αφορά αυτή τη σχέση». Χθες Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε στον πρόεδρο Μπαϊντεν on-line συνομιλίες τις επόμενες μέρες.

«Ο κόσμος ρωτάει πότε θα συναντηθεί ο πρόεδρος Μπαίντεν με τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος» δήλωσε η Ζαν Πιέρ. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Πούτιν έχουν διαφορετικές απόψεις για τις χώρες τους, αλλά συμφωνούν στο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να συνεργαστούμε εκεί που είναι προς το αμοιβαίο μας συμφέρον»,προσέθεσε η ίδια, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο κατευθύνεται προς την πολιτεία της Τζώρτζια. Το κείμενο της ενημέρωσης κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Η Ζαν Πιέρ ανέφερε ως παράδειγμα της ρωσο-αμερικανική Συνθήκη New START, για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων, η ισχύς της οποίας είχε παρατεθεί τον Φεβρουάριο.