Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν εφαρμόζονται από την Ελλάδα οι δικ. αποφάσεις για τους «Τούρκους» της Δυτ. Θράκης

Μέσω μιας προκλητικής ανάρτησής του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί στην ουσία την Αθήνα ότι δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα δικαιώματα των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Οι “Τούρκοι” της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερο από 30 χρόνια για την αναγνώριση της “τουρκικής” ταυτότητάς τους.

Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας, στους δίκαιους αγώνες τους».

Επισημαίνεται ότι πριν από δέκα ημέρες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε στραφεί και πάλι κατά της χώρας μας για τη μειονότητα στη Θράκη.

«Είναι κωμικοτραγικό το γεγονός ότι υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας που έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα της πολιτικής αφομοίωσης και καταστολής που εφαρμόζεται στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, να επικρίνει τη χώρα μας για τις μειονότητες», είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, το τουρκικό ΥΠΕΞ.