Αναζωπύρωση της πανδημίας στη Μ. Βρετανία-Με αρνητικό τεστ η είσοδος των ταξιδιωτών στη χώρα

Στη Μ. Βρετανία καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετραώρο 5.761 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τα 48.682 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, με τον απολογισμό των μολύνσεων να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων άρχισε να μειώνεται από το αρνητικό ρεκόρ των 68.053 μολύνσεων της 8ης Ιανουαρίου, σε 45.533 στις 12 Ιανουαρίου, όμως έκτοτε καταγράφει εκ νέου αύξηση και ενώ η χώρα μάχεται εναντίον ενός νέου στελέχους του ιού.

Ο αριθμός των θανάτων, εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ Covid-19, αυξήθηκε στους 1.280, λίγο μεγαλύτερος από τους 1.248 νεκρούς που ανακοινώθηκαν χθες. Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη κατά σειρά ημέρα που ο απολογισμός των νεκρών ξεπερνά τους 1.000.

Η Μ. Βρετανία «σφραγίζει» τα σύνορά της

Ενόψει των εξελίξεων αυτών, το Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δευτέρα κλείνει όλους τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους προκειμένου να προστατευτεί από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για να «προστατεύσει από οποιονδήποτε κίνδυνο που ίσως προκύψει από μέχρι στιγμής άγνωστες μεταλλάξεις του Covid». Όποιος ταξιδεύει στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ κορωνοϊού προτού ξεκινήσει.

Ο ίδιος μάλιστα απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες του να «μείνουν στο σπίτι το Σαββατοκύριακο». Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε παράλληλα ότι «δεν είναι η ώρα να χαλαρώσετε», καθώς οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας κλιμακώνονται ξανά.