Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κροατία: Κατέρρευσαν κτίρια, φόβοι για θύματα & τραυματίες

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ χτύπησε την Κροατία, με το επίκεντρο της δόνησης, να βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κτίρια έχουν καταρρεύσει και υπάρχουν τραυματίες.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Σίσακ, ενώ σύμφωνα με το ABC News έχουν καταρρεύσει κτήρια και υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και τραυματισμούς, καθώς και φόβοι για την πιθανότητα εγκλωβισμών.

Μαρτυρίες που επικαλείται το EMSC, αναφέρουν μεγάλες ζημιές κυρίως στην κωμόπολη Πετρίνια. Τον θάνατο ενός παιδιού στην Πετρίνια επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ντάρινκο Ντούμποβιτς, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σε τουλάχιστον τρεις πόλεις.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Εχουν ακολουθήσει δύο μετασεισμοί, 3 και 3,4 Ρίχτερ.

Η Σίσακ είναι παραποτάμια πόλη και λιμάνι της Κροατίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβου, 57 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ. Αποτελεί σιδηροδρομικό κόμβο και μεγάλο βιομηχανικό κέντρο με μεγάλες εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική ακτή της Αδριατικής, στη Σλοβενία, τη Βοσνία, ακόμη και στη Σερβία.

Χθες, το πρωί είχε σημειωθεί άλλη σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ.