Ένοπλοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Σύμφωνα με αστυνομικούς, καμικάζι παγίδευσαν με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο εξερράγη έξω από ξενοδοχείο στο κέντρο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας, ενώ ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο. Αξιωματικός της Αστυνομίας επισήμανε πως την στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Υπουργοί της Κυβέρνησης και Βουλευτές.

Στο διεθνές πρακτορείο, Reuters, ο αστυνόμος Φάραχ Αμπντουλάχι, ανέφερε: “Ακούμε από μέσα πυροβολισμούς. Φοβάμαι πως οι δράστες έχουν μπει μέσα στο ξενοδοχείο”. Ακολούθως, πρόσθεσε: “Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε για απώλειες”.

Σχετικά με την παρουσία μελών του Κοινοβουλίου στο κτίριο ο αξιωματικός της Αστυνομίας, Νουρ Μοχάμεντ, δήλωσε: “Υπήρχαν Υπουργοί και Βουλευτές μέσα στο ξενοδοχείο. Είδα πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους έναν βουλευτή”.

Στη συνέχεια άλλος αστυνομικός έκανε λόγο για δύο εκρήξεις και ύπαρξη θυμάτων. Για την ώρα δεν έχει γίνει ανάληψη ευθυνών, ωστόσο, οι πρακτικές τις επίθεσης θυμίζουν τη σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ. Καθότι το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο, συχνάζουν σε αυτό επιχειρηματίες και Βουλευτές.