Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής (20/2) σε σύγκρουση τρένων στο Ραφτς, βόρεια της Ζυρίχης.

Δεν έχει υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το πλήθος των τραυματιών. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ο αριθμός ανέρχεται στους 49.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε σχετικά: “Ατύχημα συνέβη το πρωί, είναι σοβαρό, υπάρχουν τραυματίες”.

Όπως αναγράφεται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε μεταξύ τοπικού τρένου και συρμού προαστιακού σιδηροδρόμου στην έξοδο του σταθμού του Ραφτς.

Κατά την εφημερίδα Blick, στο σημείο όπου ανετράπησαν τα βαγόνια έσπευσαν συνεργεία διάσωσης, ασθενοφόρα καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί πως η σύνδεση ανάμεσα στο Μυλάς και το Σαφτχάουζ έχει διακοπεί.

Η εφημερίδα 20 Minutes, επικαλούμενη μαρτυρία μέλους συνεργείου διάσωσης, κάνει λόγω για 49 τραυματίες και παραθέτει όσα είπε: “Έχουν επιστρατευθεί τα ασθενοφόρα ολόκληρης της περιοχής”.

Σύμφωνα με 18χρονο επιβάτη, ο οποίος επέβαινε σε τρένο που μόλις είχε ξεκινήσει από τον σταθμό του Ραφτς με κατεύθυνση το Σαφχάουζ, ο συρμός σταμάτησε απότομα. Ο επιβάτης τόνισε πως και οι δύο συρμοί υπέστησαν ζημιές, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ταχεία αμαξοστοιχία που προερχόταν από τη Ζυρίχη είχε φθάσει από πίσω και συγκρούσθηκε με την δική μας πλευρικά. Το Ιntercity εκτροχιάσθηκε».