Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια - Δεν αναγνωρίζει τον Μπάιντεν

Μέχρι τέλους επιμένει να τραβάει το σχοινί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, αλλά συνεχίζει να κινείται δικαστικά για την ανατροπή του και μάλιστα σε Πολιτείες-«κλειδιά».

Κατά της επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια

Έτσι, η εκστρατεία επανεκλογής του κατέθεσε τη Δευτέρα δικαστική αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια, υποστηρίζοντας ότι αυτό «στερούνταν όλων των δικλείδων διαφάνειας και επαλήθευσης που υπήρχαν για τους ψηφοφόρους που ψήφισαν με φυσική παρουσία». Η αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Πενσιλβάνια, έχει στόχο την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων άμεσης εφαρμογής, ώστε οι πολιτειακοί αξιωματούχοι να μην επικυρώσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην αναφερόμενη αμερικανική πολιτεία.

«Για τους ψηφοφόρους στην Πενσιλβάνια εφαρμόστηκαν διαφορετικοί κανόνες απλά βάσει του πως επέλεξαν να ψηφίσουν. Πιστεύουμε ότι αυτό το εκλογικό σύστημα δύο επιπέδων είχε ως συνέπεια την καταμέτρηση εν δυνάμει δόλιων ψήφων, χωρίς την απαραίτητη επαλήθευση και εποπτεία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Ματ Μόργκαν, νομικός σύμβουλος της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ 2020. Η αγωγή κατατέθηκε κατά της πολιτειακής υπουργού Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας Κάθι Μπούκβαρ. Το γραφείο της δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Και η Μελάνια σε «γραμμή Τραμπ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσπαθήσει να υπονομεύσει τα εκλογικά αποτελέσματα με μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς για νοθεία, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει με μία νομική στρατηγική, η εφαρμογή της οποίας ελπίζει ότι θα ανατρέψει τα πολιτειακά αποτελέσματα που έδωσαν την προεδρική νίκη στον Μπάιντεν.

Τόσο η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, όσο και Ρεπουμπλικάνοι έχουν καταθέσει πολυάριθμες αγωγές, ισχυριζόμενοι πως έγιναν παρατυπίες. Οι δικαστές έχουν ήδη απορρίψει αγωγές που κατατέθηκαν στην Τζόρτζια και στο Μίσιγκαν.

Εν τω μεταξύ, και η Μελάνια Τραμπ μοιάζει να συντάσσεται με τη λογική του συζύγου της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, αρνείται να ορίσει ημερομηνία συνάντησης με τη διάδοχό της, Τζιλ Μπάιντεν.

Τηρώντας τις θέσεις του συζύγου της, ο οποίος εμμένει στα περί νοθείας και δικής του νίκης, η Μελάνια φαίνεται, επίσης, να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα της κάλπης, παρότι αρχικά είχε διαρρεύσει πως τον συμβούλεψε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και την ήττα του, θέση την οποία στηρίζει και ο Τζάρεντ Κούσνερ , σύμβουλός και γαμπρός του, καθώς είναι ο σύζυγος της κόρης του, Ιβάνκα Τραμπ.