Λιβύη και Αίγυπτος βομβαρδίζουν θέσεις του ΙΚ

Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, στη Λιβύη, βομβαρδίζουν από το πρωί της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου, μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης ότι αποκεφάλισε 21 Αιγύπτιους Χριστιανούς Κόπτες με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις, οι οποίες στοίχησαν τη ζωή σε 50 τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός.

Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης έπληξαν στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα, (προπύργιο των ισλαμιστών), και στη Σύρτη, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αεροπορίας, Σακέρ αλ-Τζορούσι.

Ο αλ-Τζορούσι σημείωσε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, και δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο.

“Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο. Υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στόχων, απώλειες σε πυρομαχικά και στα επικοινωνιακά δίκτυα των τζιχαντιστών”, δήλωσε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. “Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι σίγουρα μικρότερος από 40 ή 50”, δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya.