Τουρκικό φιάσκο: Έστειλε 400.000 ακατάλληλες ιατρικές ρόμπες στην Βρετανία

Η αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα είχε πολυδιαφημιστεί, καθώς από επίσημα βρετανικά χείλη λεγόταν ότι θα έδινε την απάντηση στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού  εν μέσω πανδημίας.

Τελικά οι 400.000 προστατευτικές ιατρικές ρόμπες,που έφτασαν  πριν από περίπου 15 ημέρες από την Τουρκία για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας παραμένουν κλειδωμένες σε μία αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου αφού κρίθηκε ότι δεν πληρούν τα βρετανικά πρότυπα.

Πιο συγκεκριμένα, ο προστατευτικός εξοπλισμός έφθασε στο βρετανικό έδαφος στις 22 Απριλίου, αφότου συνδικάτα και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προειδοποιούσαν ότι δεν θα μπορέσουν να εργαστούν χωρίς αυτόν.

Όταν όμως ελέγχθηκαν, κρίθηκαν παντελώς ακατάλληλες καθώς δεν ικανοποιούν κανένα ποιοτικό στάνταρντ

Το γεγονός επιβεβαίωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας που άφησε να εννοηθεί ότι οι ρόμπες  θα επιστραφούν και το υπουργείο θα ζητήσει επιστροφή χρημάτων

Σημειώνεται πως η Άγκυρα έχει ήδη αποστείλει ιατρικές προμήθειες σε 55 χώρες μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, το Ιράν, η Κίνα, καθώς και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Αφρικής, ενώ τον Μάρτιο έστειλε 500.000 διαγνωστικά τεστ στις ΗΠΑ.