Η τελευταία τρέλα του Τραμπ: Προτείνει ενέσεις με χλωρίνη κατά του Covid-19

Νέα… έμπνευση είχε ο αμερικανός Πρόεδρος για τον τρόπο αντιμετώπισης του  κορωνοιού. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παύει να αποδεικνύει ότι η «γραφικότητά» του κρύβει κινδύνους.

Τελευταίο «χτύπημα»: Σε μία επίδειξη των ιατρικών του γνώσεων   πρότεινε στους επιστήμονες να καταπολεμήσουν τον Covid- 19 με δύο  τρόπους: ο πρώτος να εξετάσουν το ενδεχόμενο θεραπείας των ασθενών μέσω ενέσεων με απολυμαντικό και ο δεύτερος να τους εκθέσουν σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία προκειμένου να εξοντωθεί άμεσα ο ιός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμπνεύστηκε τις ιδέες αυτές αφότου ένας απ’ τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην task force για την πανδημία παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, που υποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός φαίνεται να εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά.

Τα πορίσματα της έρευνας παρουσίασε ο Γουίλιαμ Μπράιαν, αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι η μελέτη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα. Κάτι, όμως, που δεν φαίνεται να άκουσε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε “Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε”

Έντονες Αντιδράσεις

Δεν άργησε να ξεσπάσει σάλος στα social media κατά του Αμερικανού προέδρου με πολλούς γιατρούς να προειδοποιούν για την επικίνδυνη στάση του.

«Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποικοτάζ στην προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απολυμαντικό», υποστήριξε μέσω Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

«Αυτή η ιδέα της ένεσης ή πρόσληψης οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού προιόντος στο σώμα είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν», σχολίασε ο πνευμονολόγος καθηγητής Βιν Γκούπτα στο δίκτυο «NBC».

Τέλος, ο πνευμονολόγος Τζον Μπάλμς  υπενθύμισε  πως, ακόμα και η εισπνοή αναθυμιάσεων με χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.