Η «κατάρα» των Κένεντι χτύπησε πάλι - Η εγγονή του Ρόμπερτ και ο γιος της θεωρούνται νεκροί

Η οικογένεια Κένεντι, μια από τις μεγάλες οικογένειες της αμερικανικής πολιτικής ζωής, έχει βιώσει πολλές τραγωδίες. Η «κατάρα» φαίνεται πως χτύπησε ακόμη μία φορά

Η Μέιβ Κένεντι Μακκίν, 40 χρονών και ο γιος της Γκιντεόν, 8 χρονών βρίσκονταν στο Μέριλαντ λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα λίγο πριν χαθούν τα ίχνη τους έπαιζαν με μία μπάλα η οποία έπεσε στη θάλασσα.

 

Η Μέιβ είναι η κόρη της Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ, μεγαλύτερης κόρης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1968 και ανιψιά του τέως προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1963.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συζύγου της Ντέιβνιντ Μακιν οι έρευνες σταμάτησαν καθώς οι τοπικές αρχές δεν εντόπισαν τη σύζυγό και τον γιό του.

«Παρά τις ηρωικές προσπάθειες της ακτοφυλακής και τοπικών Αρχών, η έρευνα για τους δύο αγνοούμενους σταμάτησε» έγραψε στο Facebook, ενώ δήλωσε πως ως εκ τούτου μητέρα και γιος θεωρούνται νεκροί.

«Καθώς σκοτείνιασε για δεύτερη ημέρα, έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την εξαφάνισή τους και οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι απειροελάχιστες» υποστηρίζει και προσθέτει πως «είναι ξεκάθαρο πως η Μέιβι και ο Γκίντεον απεβίωσαν».

 

Oι τραγωδίες της οικογένειας

Ο Τζον Φ. Κένεντι (JFK) που διετέλεσε για τρία χρόνια πρόεδρος των ΗΠΑ δολοφονήθηκε στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963. Τον Ιούνιο του 1968, ο μικρότερος αδερφός του Ρόμπερτ, με πιθανότητες να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες. Ένας από τους γιους του Ρόμπερτ Κένεντι, ο Ντέιβιντ, πέθανε σε ηλικία 28 ετών από υπερβολική δόση κοκαΐνης σε ξενοδοχείο στη Φλόριντα το 1984.

Το 1999, ο γιος του JFK σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του Κάρολιν και την αδελφή του Λορέν σε συντριβή αεροσκάφους στη Μασαχουσέτη. Η Σίρσα Κένεντι Χιλ, εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, επίσης πέθανε πέρσι, σε ηλικία 22 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.