Σε εκεχειρία, από σήμερα τα μεσάνυχτα στην Ιντλίμπ, συμφώνησαν Πούτιν - Ερντογάν

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, στην Μόσχα οι πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ του Ρώσου και Τούρκου προέδρου με θέμα την κρίση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ενώ αυτήν την ώρα διεξάγεται κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διήρκησε 2,5 ώρες και ακολούθως Πούτιν  και Ερντογάν. προήδρευσαν συνάντησης των αντιπροσωπειών, που διήρκησε πάνω  από τρεις ώρες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στις αντιπροσωπείες συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας και εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ρωσία και Τουρκία βρήκαν κοινά αποδεκτές λύσεις όσον αφορά την όξυνση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευής θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η προσωπική επαφή των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.