Μακάβριο εύρημα αναστατώνει τη Βρετανία: 39 πτώματα σε φορτηγό στο Έσεξ (Video)

Μακάβριο εύρημα συγκλονίζει από το πρωί τη Βρετανία, καθώς εντοπίστηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, τα πτώματα βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με τη Daily Mail, το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του, από τη Βουλγαρία ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας έφηβος.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ ο 25χρονος οδηγός από τη Βόρεια Ιρλανδία συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία. Το όχημα πιστεύεται ότι έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία από τη Βουλγαρία, μέσω του Χόλιχεντ της Ουαλίας, το Σάββατο.

«Αυτό είναι ένα τραγικό περιστατικό όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνες μας συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τι συνέβη», ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

«Είμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Συνεχίζουμε τις έρευνες», πρόσθεσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε λίγο αργότερα τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σ’ ένα κοντέινερ ανατολικά του Λονδίνου.

 Το Tweet του Boris Johnson και Video με το φορτηγό του θανάτου

Ο οδηγός έχει καταγωγή από την Ιρλανδία, που ήταν και ο προορισμός του ταξιδιού με το φορτηγό, που είχε ξεκινήσει πιθανότατα από τη Βουλγαρία.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.