Η «σφαγή» των αντιπάλων - Σάλος από video με τον «Τραμπ»-μακελάρη

Ένα βίντεο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να «εξουδετερώνει» τους πολιτικούς του αντιπάλους, μαχαιρώνοντας ή πυροβολώντας τους, αποκάλυψαν οι NewYork Times, προκαλώντας σάλο.Το βίντεο δημιούργησε η ομάδα TheGeekzTeam, ενός καναλιού  στο YouTube που αναρτά βίντεο στήριξης του Αμερικανού Προέδρου και προβλήθηκε σε εκδήλωση οπαδών του στο Μαϊάμι

Οι δημιουργοί του βίντεο πήραν εικόνες από την ταινία Kingsman: The Secret Service και έβαλαν στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή το πρόσωπο του Τραμπ να μαχαιρώνει και να πυροβολεί αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς αντιπάλους σε μια εκκλησία.

Στόχοι του «Ντοναλντ Τραμπ» ήταν μεταξύ άλλων μέσα ενημέρωσης όπως τα CNN, Politico, Black Lives Matter, the BBC, the Guardian αλλά και η παρουσιάστρια του MSNBC Ρέιτσλε Μάντοου, η Χίλαρι Κλίντον, ο Τζον ΜακΚέιν, ο Μπέρνι Σάντερς και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η «σφαγή» έγινε στην «εκκλησία των fake news» όπως επέλεξαν να ονοματίσουν το σκηνικό οι δημιουργοί του βίντεο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ το βίντεο – που αναρτήθηκε στο επίμαχο κανάλι στο YouTube τον Ιούλιο του 2018 – μεταδόθηκε σε συνέδριο της οργάνωσης American Priority στο οποίο μεταξύ άλλων ομιλητές ήταν ο γιος του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η πρώην εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου δηλώνει «τρομοκρατημένη» από το βίντεο προσθέτοντας ότι «όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να καταδικάσουν τις εικόνες βίας με στόχο συγκεκριμένους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ». Η Ένωση ζητά επίσης από τον Τραμπ να αποκηρύξει το βίντεο.