Φωτιά σε σκάφος με 39 επιβαίνοντες στην Καλιφόρνια - Σώθηκε μόνο το 5μελές πλήρωμα

Έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες διάσωσης στην Καλιφόρνια, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους Conception, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα τοπική ώρα, και βυθίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από τη στεριά.

Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν. 30 επιβαίνοντες αγνοούνται και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τέσσερα πτώματα.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά οι επιβάτες κοιμούνταν. Το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα και Τκατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα”, είπε η πλοίαρχος της ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Όξναρντ.

Η Ρότσεστερ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν οι ναυτικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες. Τέσσερις σοροί επιβατών έχουν ανασυρθεί. Καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπισθούν οι υπόλοιποι 30 με λιγοστές ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός.

Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς.Το πλήρωμα είχε προλάβει πάντως να στείλει σήμα κινδύνου στις αρχές. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Το Conception είχε ρίξει άγκυρα για τη νύχτα στα ανοιχτά του βραχώδους νησιού Σάντα Κρουζ, που αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού των Τσάνελ Άιλαντς.