Αυξανόμενος και ανησυχητικός ο αριθμός των ξένων υπηκόων στον πλευρό του ISIS

Λίγο πριν την ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου, ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC), Νίκολας Ράσμουσεν, με γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως στο πλευρό των τζιχαντιστών πολεμούν πάνω από 20.000 υπήκοοι ξένων χωρών.

“Ο ρυθμός των αφίξεων στη Συρία είναι «άνευ προηγουμένου», αν γίνει η σύγκριση με άλλες εμπόλεμες περιοχές, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, το Ιράκ, την Υεμένη ή τη Σομαλία. Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον 3.400 εξ αυτών των ξένων μαχητών προέρχονται από τις δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και 150 Αμερικανοί”, ανέφερε ο Ράσμουσεν.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, πρόκειται “για άτομα που προέρχονται από συνολικά 90 χώρες και ο αριθμός των επίδοξων μαχητών που ταξιδεύουν προς την περιοχή των συγκρούσεων αυξάνεται επίσης, όπου η πλειονότητά τους θα ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Οι τάσεις είναι σαφείς και ανησυχητικές”, καταλήγει ο Νίκολας Ράσμουσεν.