Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος τον θάνατο της Μούλερ από τους τζιχαντιστές

Λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες για το θάνατο της Αμερικανίδας, ομήρου των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, Κάιλα Τζιν Μούλερ, ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι η 26χρονη που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση είναι νεκρή.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση και φέρει την υπογραφή του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζεται η λύπη για το θάνατό της.

«Με βαθιά λύπη μάθαμε για το θάνατο της Κάιλα Τζιν Μούλερ. Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, της Μισέλ και εμού, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Κάιλα και σε όσους αγαπούσαν την Κάιλα», γράφει η ανακοίνωση.

Στο κείμενο αναφέρεται το φιλανθρωπικό έργο της νεαρής γυναίκας και η προσφορά της σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Τουρκία, Συρία αλλά και η αφοσίωσή της για την βελτίωση της ζωής ανθρώπων που βρίσκονταν σε δυσκολία.

«Μας την πήραν, αλλά η κληρονομιά που αφήνει εμπνέει όσους αγωνίζονται. Δεν έχει σημασία πόσος καιρός θα χρειαστεί, αλλά οι ΗΠΑ θα βρουν και θα φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους τρομοκράτες που είναι υπεύθυνοι για την ομηρία και το θάνατο της Κάιλα», συνεχίζει ο αμερικανός Πρόεδρος.

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι μισητή και απεχθής τρομοκρατική οργάνωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα των ανθρώπων όπως η Κάιλα. Το μέλλον ανήκει όχι σε όσους καταστρέφουν, αλλά στην δύναμη του καλού που άνθρωποι όπως η Κάιλα θα εκπροσωπούν για πάντα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει ότι η 26χρονη έχασε τη ζωή της εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών της Ιορδανίας, μάλιστα, ιστοσελίδες που υποστηρίζουν την οργάνωση έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα κατεστραμμένο κτίριο στο οποίο φέρεται να κρατείτο η γυναίκα. Ωστόσο, δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία που αναγράφεται στις φωτογραφίες δεν αντιστοιχεί με την ημέρα της αεροπορικής επιδρομής.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε το θάνατο της ομήρου με μήνυμα που υποστήριζε: «Η αποτυχημένη αεροπορική επιδρομή της Ιορδανίας σκότωσε μία γυναίκα αμερικανίδα όμηρο. Κανένας μουτζαχεντίν δεν τραυματίστηκε στον βομβαρδισμό και αυτό οφείλεται στον Αλλάχ».