Βίντεο: πανικόβλητοι πολίτες τρέχουν να σωθούν μετά από επίθεση στην Ουκρανία

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε βίντεο του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Πάτρικ Λάνκαστερ, που δείχνει πανικόβλητους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν μετά από επίθεση με ρουκέτες από την ουκρανική κυβέρνηση.

Η επίθεση έγινε την στιγμή που οι άνθρωποι έκαναν εκτίμηση των ζημιών από προηγούμενο χτύπημα μιλώντας στον δημοσιογράφο, ο οποίος κατέγραφε εκείνη τη στιγμή, μέχρι που ξεκίνησε η επίθεση με ρουκέτες και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και να κρύβονται κάτω από τραπέζια.

Το βίντεο δείχνει δύο γυναίκες που σπεύδουν να βρουν καταφύγιο στο Περβομάσκ, 70 χιλιόμετρα από το Λουγκάνσκ

Η πόλη πρόσφατα βομβαρδίστηκε από επιθέσεις με ρουκέτες την ώρα που η Ουκρανία προσπαθεί να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Η γυναίκα στο βίντεο ρωτά: «Γιατί συμβαίνει πάλι αυτό; Πότε θα τελειώσουν όλα;». Ο φίλος της της επαναλαμβάνει συνεχώς να μην μιλά, ένας ανδράς φωνάζει «να μπουν όλοι στο κελάρι» και οι γυναίκες τρέχουν κατά μήκος της αυλής σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο μέσα σε ένα σχολείο.

Από την επίθεση που εξαπέλυσε η Ουκρανική κυβέρνηση δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα, ωστόσο η κατάσταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί.

Δεν υπήρξαν αναφορές για απώλειες κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού.