Υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης για το ελληνικό χρέος ο Αυστριακός Συνασπισμός

Τα δύο κόμματα του Αυστριακού Συνασπισμού τάσσονται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης για την κρίση χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους, σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της Αυστρίας.

Ο Αντρέας Σίντερ του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και Ράινχολντ Λοπάτκα του συντηρητικού λαϊκού επιβεβαίωσαν τις θέσεις που έχει διατυπώσει σε συνεντεύξεις του, ο αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν για την προθυμία της Αυστρίας να δεχθεί συνομιλίες για παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Οι επικεφαλής επεσήμαναν πως η Ελλάδα χρειάζεται μία παράταση στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της, με τον κ. Λοπάτκα να αναφέρει ως μια τέτοια παράταση 50, 60, 70 ή ακόμη και 100 χρόνια.

Από την πλευρά του ο κ. Σίντερ παρατήρησε ότι μια πολιτική που θα συνίσταται μόνο σε λιτότητα σίγουρα δεν βοηθάει και πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί χρόνος για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, που θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη “προκειμένου κάποτε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που έχουμε δανείσει”.