Υπόθεση serial killer: Παραίτηση για λόγους «πολιτικής ευθιξίας» του Κύπριου υπουργού Δικαιοσύνης

Αναταράξεις στην κυβέρνηση έχει φέρει η υπόθεση του 35χρονου στρατιωτικού – κατά συρροήν δολοφόνου στην Κύπρο, η οποία έχει σοκάρει την κοινή γνώμη και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το πώς δρούσε ανενόχλητος τόσο καιρό ο «Ορέστης».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, μετέβη σήμερα στο προεδρικό μέγαρο και υπέβαλλε την παραίτησή του Νίκο Αναστασιάδη, η οποία και έγινε δεκτή, όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και δεν είχα καμία ενημέρωση από την αστυνομία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας. Πρόθεσή μου είναι να μιλήσω με την ανεξάρτητη επιτροπή παραπόνων για την αστυνομία για διερεύνηση του θέματος. Θεωρώ άδικη την επίρριψη ευθυνών και στον υπουργό γιατί δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Νικολάου.

«Ζήτησα ανεξάρτητη πλήρης διερεύνηση των ευθυνών που θα καταδείξουν τις ελλείψεις στη διαδικασία. Καλώ την κοινή γνώμη να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στο αστυνομικό σώμα. Όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολα. Σε προσωπικό επίπεδο έχω βασανιστεί πολύ, όχι για το αν θα υπέβαλα παραίτηση αλλά για τις οικογένειες των θυμάτων. Εύχομαι η παραίτησή μου να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.».

Ο Ιωνάς Νικολάου απέφυγε να σχολιάσει κατά πόσο θα πρέπει να παραιτηθεί ο αρχηγός της αστυνομίας αποχωρώντας από την αίθουσα της διάσκεψης.