Τυνησία: συνελήφθησαν 32 ισλαμιστές που σχεδίαζαν "θεαματικές" επιθέσεις

Στη σύλληψη 32 ισλαμιστών ανταρτών προχώρησαν οι αρχές της Τυνησίας, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Μερικοί εκ των συλληφθέντων είχαν επιστρέψει από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν «θεαματικές» επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας, Μοχάμεντ Αλί Αρουί, δήλωσε πως “οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις απέτρεψαν την πραγματοποίηση θεαματικών επιθέσεων κατά ζωτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικών, σταθμών ασφαλείας και μη στρατιωτικών κτιρίων στην πρωτεύουσα Τύνιδα”.

H σύλληψη των ισλαμιστών ανακοινώθηκε μια μέρα αφότου η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Χαμπίμπ Εσίντ ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων οι διάσπαρτες ισλαμιστικές ομάδες που προέκυψαν μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 και την ανατροπή του καθεστώτος του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Η χώρα έχει γίνει μια σημαντική βάση τζιχαντιστών που ταξιδεύουν στη Συρία με τον αριθμό των Τυνήσιων που πολεμούν στη Συρία να εκτιμάται σε περίπου 3.000 μαχητές.