Το μανιφέστο του σφαγέα - Ήρωας του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ο ναζιστής Μπρέιβικ

Σοκάρουν όσα αναφέρει στο «μανιφέστο» του ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, ο 28χρονος Αυστραλός, Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος μπήκε σε δύο τεμένη και σκόρπισε αδιακρίτως τον θάνατο σε 49 άτομα. Όσα γράφει δείχνουν έναν άνθρωπο με εθνικιστικές, εξτρεμιστικές ιδεολογίες, ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «οικολόγο εθνικιστή» χωρίς να επιβεβαιώνει αν είναι χριστιανός ή όχι, καθώς «το ψάχνει ακόμη». Κάνει εκτενή αναφορά στην Ευρώπη «των λευκών», ενώ αναφέρει ότι πρέπει να «φύγουν οι μιναρέδες από την Αγία Σοφια στην Κωνσταντινούπολη»

Εκεί, ο Τάραντ ανέφερε ως κίνητρό του τη « λευκή γενοκτονία», όρος που χρησιμοποιούν ρατσιστικές ομάδες για να αναφερθούν στη μετανάστευση και την αύξηση του πληθυσμού των μειονοτήτων.

Σκιαγραφεί τον εαυτό του

Περιγράφει τον εαυτό του ως «συνηθισμένο λευκό άνδρα που γεννήθηκε στην Αυστραλία, σε μία εργατική οικογένεια με χαμηλό εισόδημα.

«Είμαι απλά ένας κανονικός λευκός, από μια συνηθισμένη οικογένεια, που αποφάσισα να πάρω θέση για να εξασφαλίσω το μέλλον για τον λαό μου», έγραψε.ενώ εξήγησε πως δεν τον ενδιέφερε η μόρφωση και δεν πήγε στο Πανεπιστήμιο.

Αυτοχαρακτηρίζεται «eco-fascist», που νεότερος ήταν κομμουνιστής, μετά αναρχικός, στη συνέχεια φιλελεύθερος πριν γίνει φασίστας. Δηλώνει ότι το σημείο κλειδί της ριζοσπαστικοποίησης του είναι η ήττα της ηγέτιδας της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2017 και η επίθεση με φορτηγό στην Στοκχόλμη με πέντε νεκρούς ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 11 ετών τον Απρίλιο 2017.

Ο «Ιππότης Μπρέιβικ»

Αποκαλύπτει επίσης τους λόγους για τους οποίους προέβη στη δολοφονία απλών πολιτών και τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail


Πριν από οκτώ χρόνια, το 2011, ο Νορβηγός ναζί μακελάρης Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ σκοτώνοντας εν ψυχρώ 77 άτομα.
«Έχω διαβάσει για τα κατορθώματα του Dylan Roof και πολλών άλλων, αλλά αυτός ο οποίος πραγματικά με ενέπνευσε ήταν ο Iππότης Μπρέιβικ», έγραψε.
tarrant
Η αναφορά του Tάραντ στον Μπρέιβικ ως «Ιππότη» σχετίζεται με την υποστήριξη του Νορβηγού για τους Ιππότες των Ναών – μια εξτρεμιστική χριστιανική ομάδα εξειδικευμένων μαχητών του 12ου αιώνα. 

 

Αναφορικά με τα σχέδια του για σφαγή, ο σκοπευτής έγραψε: «Πάνω απ ‘όλα δείχνω στους εισβολείς ότι τα εδάφη μας δεν θα είναι ποτέ τα εδάφη τους, οι πατρίδες μας είναι δικές μας και ότι, όσο ένας λευκός άνθρωπος ζει ακόμα, δεν θα κατακτήσουν ΠΟΤΕ τον κόσμο δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τους ανθρώπους μας. Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Πιστεύω, όμως, ότι πρόκειται για μια παρθενική δράση εναντίον μιας κατοχικής δύναμης».

replacement

Επίσης αποκαλύπτει ότι αρχικά σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα τζαμί στο Ντιούνεντιν, αλλά άλλαξε με το τζαμί Αλ Νουρ επειδή είχε «πολύ περισσότερους εισβολείς». 

Αποσπάσματα από το μανιφέστο

  • «Οι εισβολείς πρέπει να απομακρύνονται από το ευρωπαϊκό έδαφος, ανεξάρτητα από το πού ήρθαν ή το πότε. Ρομά, από την Αφρική, την Ινδία, την Τουρκία, Σημιτικά φύλα ή άλλοι. Αν δεν είναι από τον λαό μας, αλλά ζουν στις χώρες μας, αυτοί πρέπει να φύγουν.Το που θα μεταφερθούν δεν είναι δική μας ανησυχία ή ευθύνη μας. Τα εδάφη μας δεν είναι το σπίτι τους, μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους ή να βρουν τις δικές τους πατρίδες αλλού. Αλλά δεν θα καταλάβουν το χώμα μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα απομακρυνθούν δεν έχει σημασία, ειρηνικά, δυναμικά, με χαρά, βίαια ή διπλωματικά. Πρέπει να απομακρυνθούν. Μέχρις ότου αυτοί οι επαναστάτες επαναπατριστούν στις χώρες των λαών τους, τότε στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία πραγματική κυριαρχία και ανεξάρτητα από την εθνότητα ή τις πεποιθήσεις τους δεν μπορούν να αποκαλέσουν την Ευρώπη δική τους.»

 

  • «Ρωτήστε τον εαυτό σας τώρα, είστε διατεθειμένοι να αποφύγετε τις φυλετικές σας ευθύνες; Να γυρίσετε την πλάτη σας στους ανθρώπους σας; Να αγνοήσετε την κατάργησή τους; Όλα αυτά μόνο για την ελπίδα ενός ειρηνικού θανάτου; Αποδεχτείτε το θάνατο: Είναι τόσο σίγουρος όσο η δύση του ηλίου το βράδυ. Μόνο όταν αγκαλιάσετε το θάνατο το μόνο πράγμα που θα φοβάστε θα είναι η αδράνεια.»

 

    • Τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας, το εκπαιδευτικό σύστημα των ηγετών θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, η οικονομική δύναμη των εταιρειών θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, η στρατιωτική και η νομοθετική δύναμη του ΟΗΕ, η ΕΕ και το ίδιο το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας και ακόμη και οι δικοί σας, προηγουμένως κατεστραμμένοι, θρησκευτικοί ηγέτες θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας.

 

  • Δεν περιμένω απλώς να ελευθερωθώ, αλλά περιμένω και ένα  Νόμπελ Ειρήνης. Όπως απονεμήθηκε στον τρομοκράτη Νέλσον Μαντέλα κάποτε όταν οι δικοί του άνθρωποι νίκησαν και πήραν την εξουσία. Περιμένω να ελευθερωθώ σε 27 χρόνια από τη φυλάκιση μου, τόσα χρόνια όσα φυλακίστηκε και ο Μαντέλα, για το ίδιο έγκλημα.

Για τους Τούρκους

  • Μπορείτε να ζήσετε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη, και κανείς δεν θα σας βλάψει. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν προσπαθήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκές χώρες, οπουδήποτε δυτικά από τον Βόσπορο θα σας σκοτώσουμε και θα σας οδηγήσουμε μακριά από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη. Η Αγία Σοφία θα είναι απαλλαγμένη από μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα είναι χριστιανική ιδιοκτησία ξανά.

 

Προτεινόμενα για εσάς