Τον 13χρονο Βιντάλ Τσάστανετ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα

Τον 13χρονο Βιντάλ Τσάστανετ υποδέχθηκε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συγχαίροντάς τον γιατί βοήθησε να συγκεντρωθούν 1,2 εκατομμύρια δολάρια για το σχολείο του σε μία υποβαθμισμένη φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης.

«Κανείς δεν καταφέρνει πράγματα μόνος του. Ολοι πάντα χρειαζόμαστε στήριξη. Ένας νεαρός άντρας όπως εσύ, δεν θα πρέπει ποτέ να φοβάσαι ή να ντρέπεσαι να αναζητήσεις ανθρώπους που μπορούν να σε ενθαρρύνουν ή να σε καθοδηγήσουν», του είπε ο Ομπάμα.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προσφέρουν συμβουλές και στήριξη σε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Θα βρεις πολλούς ανθρώπους να σε βοηθήσουν. Να θυμάσαι πάντα να είσαι ανοιχτός στη βοήθεια. Ποτέ να μην νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα. Και να είσαι πάντα έτοιμος να ακούσεις», είπε ο Ομπάμα στον Βιντάλ.

Η ιστορία του Βιντάλ μοιάζει με παραμύθι. Μέσα σε έναν μήνα, ο 13χρονος μαθητής βρέθηκε από την υποβαθμισμένη συνοικία Μπράουνσβιλ του Μπρούκλιν, στα σαλόνια του Λευκού Οίκου, να συζητά με τον αμερικανό Πρόεδρο.

Όλα ξεκίνησαν μια ημέρα στους δρόμους της γειτονιάς του, όταν τον φωτογράφισε ο Μπράντον Στάντον, γνωστός από το μπλογκ και τη σελίδα στο Facebook “Άνθρωποι της Νέας Υόρκης” και τον άκουσε να εκθειάζει τη διευθύντρια του σχολείου του και το πόσο αγαπά και στηρίζει τους μαθητές της.

Ο φωτογράφος συνάντησε τη διευθύντρια Νάντια Λόπεζ στο σχολείο, το Μοτ Χιλ Μπρίτζις Ακάντεμι, η οποία του είπε ότι όνειρό της είναι να στείλει τους μαθητές της στο Χάρβαρντ για να δουν από κοντά ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και να εμπνευστούν για τη δική τους εκπαίδευση.

Οι δυο τους έκαναν έκκληση στο Διαδίκτυο για να συγκεντρωθούν χρήματα για αυτό το ταξίδι. Στόχος τους ήταν να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια, αλλά τελικά έχουν ήδη φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αρκεί για να στείλουν μαθητές στο Χάρβαρντ για τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι τρεις τους βρέθηκαν την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο έπειτα από την πρόσκληση του Μπαράκ Ομπάμα.