Ένα φιλί «στο στόμα» του Πάπα Φραγκίσκου και του Μεγάλου Ιμάμη του αλ Άζχαρ και οι συμβολισμοί συνύπαρξης δύο θρησκειών...

Με ένα φιλί στο στόμα έστειλαν μήνυμα φιλίας, αλληλεγγύης και αγάπης,  ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μεγάλος Ιμάμης του αλ Άζχαρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καταδικάζοντας με τον συμβολικό αυτό τρόπο,το θρησκευτικό μίσος και τις διακρίσεις όλων των ειδών.

Το φιλί που έγινε Tweet, από το Πρακτορείο Reuters ,δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν δόθηκε στο στόμα, αλλά σίγουρα ήταν μία πολύ στενή επαφή μεταξύ των δυο θρησκευτικών ηγετών οι οποίοι κάλεσαν να δοθεί ένα τέλος στους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Τόσο ο πάπας όσο και ο μεγάλος ιμάμης του αλ Άζχαρ καταδίκασαν κάθε διάκριση εις βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων και ζήτησαν να υπάρξει αδελφοσύνη σε κείμενο που υπέγραψαν τη Δευτέρα το απόγευμα.

Οι δυο τους εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα στο μεγάλο τέμενος Ζάγεντ, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, και στη συνέχεια αγκαλιάστηκαν στη σκηνή της διαθρησκευτικής διάσκεψης υπό μια βροχή φύλλων ελιάς.

Ο πάπας, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ολοκλήρωσε σήμερα Τρίτη την ιστορική επίσκεψή του στη χώρα με μια λειτουργία σε ανοικτό χώρο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά καθώς η χριστιανική θρησκεία είναι ανεκτή εφόσον η πρακτική της γίνεται διακριτικά.