Λονδίνο: Drone πάνω από το Χίθροου - Προσωρινή αναστολή αναχωρήσεων

Ανησυχία και προσωρινή αναστολή όλων των αναχωρήσεων  πτήσεων νωρίτερα το βράδυ, στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του αεροδρομίου, καθώς ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο εθεάθη να πετά πάνω από το αεροδρόμιο.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, η αστυνομία μαζί με τις αρχές του Χίθροου συνεργάσθηκαν, «για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απειλή στη λειτουργική ασφάλεια» του αερολιμένα. «Ως προληπτικό μέτρο, έχουμε σταματήσει όλες τις αναχωρήσεις, ενώ διεξάγονται οι έρευνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι η ομαλή λειτουργία του αερολιμένα έχει αποκατασταθεί και τα αεροπλάνα απογειώνονται κανονικά από τους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το εν λόγω περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες εμφανίσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Γκάτγουικ, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρομίου του Λονδίνου, οι οποίες προκάλεσαν αντίστοιχα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.