Γράμμα από τον Άι Βασίλη περιμένει ο Σαλβίνι... Η ειρωνική απάντηση στην Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Με ειρωνεία και απαξίωση απάντησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι στην απόρριψη, για δεύτερη φορά, από την Κομισιόν του προσχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019.
«Έφτασε το γράμμα από τις Βρυξέλλες; Εντάξει, περιμένω κι ένα από τον Άι Βασίλη», ήταν η πρώτη ατάκα του Ιταλού ΥΠΕΣ, ο οποίος πρόσθεσε: «Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύομε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών».

Ο Σαβίνι, απαντώντας στο ίδιο γνώριμο μοτίβο, εμφανίζεται ανυποχώρητος, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους στην αντιπαράθεση με την Κομισιόν, ενώ δηλώνει έτοιμος για αναμέτρησημε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, με τον Ευρωπαϊο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, τον Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς και με  οποιονδήποτε άλλον.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια το ιταλικό χρέος αυξήθηκε κατά 300 δισ ευρώ βάσει προϋπολογισμών που ορισμένοι χειροκροτούσαν. Όταν δεν δεν υπάρχει ανάπτυξη το χρέος αυξάνεται, όταν υπάρχει, μειώνεται», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.