ΗΠΑ: Σκέψεις για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται δηλώσεις Αμερικανών Αξιωματούχων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξετάζουν την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρουν ο Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καθώς και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, εξέφρασαν την προθυμία τους να θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο αποστολής αμυντικών όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Ο Κέρι πρόκειται να μεταβεί την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο και άλλους αξιωματούχους.

Η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις είναι επίσης διατεθειμένη να επανεξετάσει τις αντιρρήσεις που έφερε για την αποστολή τέτοιου είδους βοήθειας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οκτώ πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, θα καταθέσουν σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου έκθεση, με την οποία θα παροτρύνουν, να αποσταλούν στην Ουκρανία αμυντικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης.

Επισήμως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ωστόσο αρκετές χώρες της Δύσης, υποστηρίζουν πως ήδη η Ρωσία έχει ήδη εξοπλίσει με υψηλού επιπέδου οπλισμό στους φιλο-ρώσους.