Έφτασαν στη Σιγκαπούρη Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντοναλντ Τραμπ (φώτος)

Στη Σιγκαπούρη έφτασε και ο Ντόναλντ Τραμπ με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έφτασε λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο Τραμπ μετέβη στο ξενοδοχείο Shangri-La, ενώ αύριο έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ.

Μαζί του βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Είναι η πρώτη συνάντηση που έχει γίνει ποτέ ανάμεσα σε ηγέτη της Βόρειας Κορέας και εν ενεργεία Αμερικανό πρόεδρο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί το πυρηνικό οπλαστάσιο στη Βόρεια Κορέα, γεγονός που έχει στοιχίσει στην Πιονγκγιάνγκ σειρά κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Η άφιξη του Κιμ Γιονγκ Ουν 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών Βιβιάν Μπαλακρισνάν.

Επίσης ανέβασε και σχετική φωτογραφία στο twitter.

«Καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη», έγραψε ο Βιβιάν Μπαλακρισνάν.

Στη φωτογραφία φαίνονται οι δύο άνδρες να δίνουν τα χέρια.

Ο Κιμ έφθασε στο αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης στις 14:38 (τοπική ώρα, 09:38 ώρα Ελλάδας) με πτήση της Air China και πρόκειται να μεταβεί στο ξενοδοχείο St Regis, όπου αναμένεται να διαμείνει η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία.

Πότε θα γίνει η συνάντηση Κιμ – Τραμπ

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντάται με εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Κιμ: