Αυστριακός Καγκελάριος: "Ουδείς δεν πρέπει να απειλεί ότι θα αποπέμψει κάποιον από την ΕΕ"

Με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Έστεραϊχ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, παραδέχεται πως με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σύμπτωση απόψεων, στον αγώνα κατά της φοροαπάτης και στο θέμα της φορολόγησης της μεγάλης περιουσίας.

Ο Β.Φάιμαν ανέφερε ότι οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες συμμερίζονται τον προβληματισμό εάν με περικοπές και λιτότητα μπορεί να επανέλθει ανάκαμψη, σημειώνοντας πως για νέες θέσεις εργασίας απαιτούνται επενδύσεις, ενώ έχουν κοινή θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτών που συνιστούν κρατική περιουσία είναι ο λάθος δρόμος.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος, υπογραμμίζει παράλληλα, ότι καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν χρειάζεται απρόσκλητες συμβουλές από έξω για το πού θα κάνει οικονομία, και πως ουδείς δεν πρέπει να απειλεί ότι θα αποπέμψει κάποιον.

Για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει ότι θα πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες, αλλά όταν κάποιος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, δεν είναι “κακό” να υπάρξει μια παράταση της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων και συμπληρώνει: “οι Έλληνες έχουν ευθύνη, πρέπει να τηρήσουν τις συμφωνίες, αλλά και η ΕΕ πρέπει να δώσει το χέρι”.