Σκοτώθηκε μέλος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Μάλι

Στρατιώτης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που εδράζεται στο Μάλι έχασε τη ζωή του το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από επίθεση ενόπλων σε στρατόπεδο στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο οποίο στεγάζονται στρατεύματα του ΟΗΕ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Οργανισμού.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, αναφέρει ότι «ένοπλοι επιτέθηκαν σε στρατόπεδο της MINUSMA», ενώ συμπληρώνει πως «μέλη της MINUSMA απάντησαν στα πυρά και δυστυχώς ένας στρατιώτης από το Τσαντ σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μπαν Κιν-Μουν, «ο γενικός γραμματέας καταδικάζει έντονα την επίθεση σε στρατόπεδο της MINUSMA, που έλαβε χώρα στο Κιντάλ». «Οι επιθέσεις αυτές δεν θα μεταβάλλουν την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξουν το λαό του Μάλι στην αναζήτηση για την ειρήνη.

Η τελευταία αυτή επίθεση επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας, που στόχο θα έχει τον τερματισμό των συγκρούσεων και την πλήρη αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας στο Μάλι» σημειώνει ο εκπρόσωπος.