Μέι: Ευχαριστώ τους 70.000 Έλληνες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους

Μήνυμα φιλίας και στήριξης στην Ελλάδα έστειλε μέσα από συνέντευξή της στα “Νέα” η Τερέζα Μέι ευχαριστώντας τους Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στην Βρετανία.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω “ευχαριστώ” στους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και την οικονομία μας» είπε χαρακτηριστικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η ίδια εξέφρασε την πρόθεσή της να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοβρετανικές σχέσεις και τονίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς ακόμη και μετά το Brexit.

Όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών, η κ. Μέι υπογράμμισε ότι «η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες» και αναφέρθηκε ειδικότερα στις εμπορικές σχέσεις: «Από την ισχυρή εμπορική σχέση που έχουμε ως η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά σας, μέχρι την αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους σύγκρουσης».

Τέλος, πρόσφερε αμέριστη στήριξη στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας: «Η Ελλάδα ιδιαίτερα με την πλούσια ιστορία και τις πανέμορφες ακτές της, θα είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς παραθεριστές».