Οι Γάλλοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αγχολυτικών και υπνωτικών χαπιών για να ξεπεράσουν τον φόβο τους

Κατά 18,2% αυξήθηκε η κατανάλωση αγχολυτικών και υπνωτικών χαπιών από τους Γάλλους πολίτες όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro» επικαλούμενη στοιχεία ειδικών.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, από την ημέρα της σφαγής στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo», οι Γάλλοι έχουν χάσει τον ύπνο τους και την ηρεμία τους. Ακόμα και όσοι στάθηκαν τυχεροί και δεν έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της αιματοχυσίας στη Charlie Hebdo, τη Μονρούζ και την Βενσέν, δυσκολεύονται να διαχειριστούν το θυμό και το άγχος τους.

Με αγχολυτικά και υπνωτικά προσπαθούν να ξεπεράσουν την ανασφάλεια και το φόβο που νιώθουν μετά τις  τρομοκρατικές επιθέσεις  που αιματοκύλησαν την πατρίδα τους.

«Η έρευνα,  που έγινε σε 4.800 φαρμακεία της Γαλλίας από το ιατρικό δίκτυο ενημέρωσης “Celtipharm”, έδειξε ότι, πολλοί από τους πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση και για το λόγο αυτό, καταφεύγουν στη λήψη ηρεμιστικών χαπιών», επισημαίνει η Ελέν Ρομάνο, ψυχίατρος στην κλινική “Henri Mondor” που ειδικεύεται στην ψυχολογία θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, πυρηνικών καταστροφών και άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Και προσθέτει ότι «τα άτομα αυτά υπέστησαν σοκ και το μαρτύριο συνεχίζεται δυστυχώς γι΄αυτούς καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία από τα γαλλικά ΜΜΕ ξυπνώντας άσχημες μνήμες. Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε ότι δεν χρειάζεται τα άτομα αυτά , προς το παρόν, να επισκεφθούν ψυχίατρο», προσθέτει η Γαλλίδα γιατρός. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας», υποστηρίζει, από την πλευρά του,  ο γιατρός Πατρίκ Γκερίν, στέλεχος της ιατρικού δικτύου ενημέρωσης “Celtipharm”.

Ο ίδιος πάντως τόνισε πως, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011, όταν οι  πολίτες έτρεχαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δισκία ιωδίου.