Η απειλή της ημέρας απ' την Πιονγκγιάνγκ: "Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από μας"

Επανέρχεται ως ήταν αναμενόμενη η Βόρεια Κορέας και σήμερα, με νέες απειλές για τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει και τις ΗΠΑ.

Ο Χαν Τάε Σονγκ, πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, δύο ημέρες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, στη Διάσκεψη που πραγματοποιείται για τον Αφοπλισμό είπε ότι «μέτρα αυτοάμυνας» της χώρας του είναι δώρα με «μοναδικό παραλήπτη τις Ηνωμένες Πολιτείες». «Τα μέτρα αυτοάμυνας που έλαβε η χώρα μου, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ήταν ένα δώρο με παραλήπτη κανέναν άλλο εκτός από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Χαν.

Και προειδοποίησε ότι: «Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από τη χώρα μου για όσο καιρό βασίζονται στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις και τις μάταιες απόπειρες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα».

Πάντως νωρίς το πρωί σήμερα, η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών, η Βόρεια Κορέα μετέφερε ένα βαλλιστικό πύραυλο, πιθανώς διηπειρωτικό, προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταφορά του άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, ενώ έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού. Να επισημάνουμε ότι στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας είναι τα πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Σε σχετικό ερώτημα αν γνωρίζουν κάτι, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα. Όμως νωρίτερα χθες το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.