Πούτιν: Η «στρατιωτική υστερία» για τη Β. Κορέα ίσως οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια ειρήνη λόγω της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο έκρουσε πριν λίγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την Κίνα, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των BRICS. Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η στρατιωτική υστερία για τη Βόρειο Κορέα, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη αλλά και σε ανθρώπινες απώλειες.

Είπε ακόμη ότι η επιβολή σκληρότερων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας θα είναι «ανώφελη και αναποτελεσματική».

Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που πραγματοποιείται στην Κίνα, ο Πούτιν τόνισε ότι η χώρα του «καταδικάζει» τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

«Ωστόσο η επιβολή οποιονδήποτε κυρώσεων σε αυτή την περίπτωση είναι ανώφελη και αναποτελεσματική», κατήγγειλε. «Η στρατιωτική υστερία δεν έχει κανένα νόημα (…) Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια καταστροφή», τόνισε ο Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η Πιονγιάνγκ δεν θα παραιτηθεί από το στρατιωτικό της πρόγραμμα υπό την πίεση κυρώσεων και στρατιωτικών απειλών, διότι τα παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης την έχουν πείσει ότι τα πυρηνικά είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να διασφαλίσει την ασφάλειά της».