Σύμβουλος του Fox News καταγγέλλει τη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών κατ'εντολή Τραμπ

Το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που στηρίζει ένθερμα τον Ντόναλντ Τραμπ, εγκαλείται από έναν από τους δικούς του συμβούλους ο οποίος υποστηρίζει ότι δημοσίευσε, εκ προθέσεως, ψευδείς πληροφορίες που θα έβλαπταν τους Δημοκρατικούς, κατ’ απαίτηση του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ροντ Γουίλερ, που είναι σύμβουλος του δικτύου σε θέματα ασφάλειας, επιβολής του νόμου και δικαιοσύνης, κατηγορεί το Fox News ότι εφηύρε μια ιστορία σχετική με την υπόθεση του Σεθ Ριτς, ενός εργαζόμενου στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρες στα μέσα Ιουλίου του 2016, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του στην Ουάσινγκτον.

Η επίσημη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Σεθ Ριτς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας. Ωστόσο, αμέσως μετά τον θάνατό του, πολλοί ιστότοποι και συντηρητικά μέσα ενημέρωσης άφηναν να εννοηθεί ότι ίσως να επρόκειτο για μια πολιτική δολοφονία. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, που όμως δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη απόδειξη, ο Σεθ Ριτς είχε δώσει στον ιστότοπο WikiLeaks μηνύματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Εθνικής Επιτροπής, όμως τον ανακάλυψαν και τον σκότωσαν.

Στα μέσα Μαΐου το Fox News ανήρτησε στον ιστότοπό του ένα άρθρο που επιβεβαίωνε αυτή τη θεωρία, βασιζόμενο σε υποτιθέμενες δηλώσεις του Ροντ Γουίλερ. Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, ο Γουίλερ φερόταν να λέει ότι ο Ριτς είχε όντως διαρρεύσει έγγραφα στον WikiLeaks και ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος προσπαθούσε να μπλοκάρει την έρευνα για αυτήν την υπόθεση.

Σύμφωνα όμως με τον ίδιο τον Γουίλερ, ο οποίος προσέφυγε σήμερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι δηλώσεις του, που αποτελούσαν άλλωστε και τη μοναδική πηγή του άρθρου, ήταν επινοημένες. Υποστηρίζει ότι δεν έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση του άρθρου, το Fox News το απέσυρε, εξηγώντας ότι δεν είχε υποβληθεί “σε εξονυχιστική εξέταση” και δεν πληρούσε “τα πρότυπα” που θέτει το κανάλι όσον αφορά την ενημέρωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ