Charlie Hebdo: Την Τετάρτη το τεύχος των "Επιζώντων", με σκίτσα του Μωάμεθ, τιράζ 3 εκατομμύρια, μεταφρασμένο σε 16 γλώσσες

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, θα κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος του Charlie Hebdo σε τρία εκατομμύρια αντίτυπα, με σκίτσα του Μωάμεθ και αναμένεται να μεταφραστεί σε 16 γλώσσες.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο δικηγόρος του περιοδικού Ρισάρ Μαλκά, δήλωσε πως το περιοδικό θα κυκλοφορήσει κανονικά, θα περιλαμβάνει, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ και θα “ειρωνεύεται”, όπως πάντα πολιτικές και θρησκείες.

Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα”, είπε.

“Όλα συγχωρήθηκαν”, γράφει ο τίτλος πάνω από τον δακρυσμένο προφήτη.

Κατά τις περισσότερες ερμηνείες στα γαλλικά ΜΜΕ, το νόημα του σκίτσου είναι πως ο Μωάμεθ δίνει «άφεση» στα αμαρτήματα του περιοδικού. Η απεικόνιση του προφήτη απαγορεύεται στο Ισλάμ και ήταν το πρώτο που είχε ενοχλήσει ορισμένους μουσουλμάνους στα δημοσιευμένα σκίτσα του περιοδικού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, “δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός. Όμως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Charlie Hebdo.

Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες”, τόνισε ο κ. Μαλκά.

Το τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη έχει ονομαστεί “Των Επιζώντων”, δήλωσε ο χρονικογράφος της Charlie Hebdo, Πατρίκ Πελού.