ΕΚΤΑΚΤΟ - Γερμανία: Σοβαρά τραυματισμένη αστυνομικός από πυροβολισμούς στο Μετρό

Πανικός νωρίτερα σε σταθμό τρένων στο προάστιο Unterföhring του Μονάχου, όταν – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- άντρας άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών που έκαναν περιπολία στην αποβάθρα.

Συγκεκριμένα, στις 8.30 το πρωί, τοπική ώρα, μία αστυνομικός με συνάδερφό της έκαναν περιπολία και ξαφνικά υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη. Ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ η αστυνομικός πολύ σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκαν και δύο πολίτες που περίμεναν στην αποβάθρα για να επιβιβαστούν.

Ο δράστης έχει συλληφθεί

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, η περιοχή έχει αποκλειστεί και περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί είναι στο συμβάν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε νωρίτερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ελικόπτερα και μέλη των ειδικών δυνάμεων είναι επιτόπου, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους.

Το προάστιο Unterföhring βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης του Μονάχου. Υπάρχουν κατοικίες, βιομηχανίες, καθώς εγκαταστάσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως της Bayerischer Rundfunk και του τηλεοπτικού σταθμού ZDF.