Σύγκρουση Τραμπ με Αμερικάνους παράγοντες για τη Συμφωνία για το Κλίμα

Δήμαρχοι, κυβερνήτες και επικεφαλής επιχειρήσεων ξεσηκώνονται κατά του Τραμπ, μετά το «όχι» που είπε στη Συμφωνία
για το Κλίμα.

Η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη από όλες τις πλευρές, και μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, που είναι κι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή, δήλωσε, παρά την απόφαση του Τραμπ, οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τους στόχους που τέθηκαν στη Συμφωνία.

«Οι Αμερικανοί δεν αποσύρονται από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Θα τιμήσουμε και θα σεβαστούμε τη Συμφωνία του Παρισιού, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η Ουάσινγκτον για να μας σταματήσει» επισήμανε.

«Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν δήμαρχοι, κυβερνήτες και επικεφαλής επιχειρήσεων απ’ άκρη σ’ άκρη των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεσμεύθηκε να προσφέρει 15 εκατομμύρια δολάρια (13,4 εκατ. ευρώ) για να υποστηρίξει τις ενέργειες του ΟΗΕ κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος του δηλώνει ότι είναι να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις της γραμματείας της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, «μεταξύ αυτών και εκείνες που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις χώρες να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα», ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης,

Δήμαρχοι, κυβερνήτες και επικεφαλής επιχειρήσεων «που ανήκουν και στα δύο κόμματα θα υπογράψουν μια ανακοίνωση στήριξης του ΟΗΕ και μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μείωσης των ρύπων, τους οποίους οι ΗΠΑ υπέγραψαν στο Παρίσι το 2015», τόνισε.