Βίντεο: Όταν ο Μακρόν αγνοεί τον πλανητάρχη για χάρη ... της Μέρκελ!

Θέμα συζήτησης έχει γίνει η συμπεριφορά του ο Εμανουέλ Μακρόν, στις Βρυξέλλες, που την ώρα που βαδίζει προς το γκρουπ των ηγετών του ΝΑΤΟ προτιμά να χαιρετήσει πρώτα απ’ όλους την Άγκελα Μέρκελ – παρόλο που ο Ντόναλντ Τραμπ του έχει τείνει ήδη το χέρι του!

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Μακρόν ενώ αρχικά κατευθύνεται προς τον Ντόναλντ Τραμπ, στρίβει την τελευταία στιγμή για να αποφύγει τον Αμερικανό πρόεδρο που τον περιμένει με ανοικτές αγκάλες και στρέφεται προς την Άγκελα Μέρκελ για να την αγκαλιάσει.

Δεν είναι τυχαίο σίγουρα που το εν λόγω βίντεο, το ανήρτησε ο ίδιος ο Μακρόν στο λογαριασμό του στο Twitter! Με αποτέλεσμα οι χρήστες των social media να σχολιάζουν: «Ο Μακρόν σνόμπαρε τον Τραμπ”.

Μετά τη Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος χαιρετά τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ -ο Τραμπ δίπλα περιμένει- κατόπιν τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ και στο τέλος … τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο οποίος του αρπάζει το χέρι του το σφίγγει.

Ξένα ΜΜΕ ερμηνεύουν την κίνηση του Μακρόν ως σαφή ένδειξη υποστήριξης προς τη Μέρκελ, το χέρι της οποίας είχε αρνηθεί να σφίξει ο Τραμπ, όταν πρωτοσυναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο.