Δεκάδες ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι σε ορυχείο στο Ιράν-Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον 70 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν στις στοές ανθρακωρυχείου στην επαρχία Γκολεστάν του βόρειου Ιράν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς, ωστόσο σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna, το οποίο επικαλείται έναν «καλά ενημερωμένο αξιωματούχο», μπορεί να υπάρχουν πολλοί νεκροί επειδή το ατύχημα σημειώθηκε τη στιγμή που άλλαζαν οι βάρδιες στο ορυχείο και πολλοί ανθρακωρύχοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου έγινε η έκρηξη.

Οι 40 από τους εργάτες βρίσκονται όλοι μαζί σε ένα σημείο ενώ σε άλλη στοά έχουν παγιδευτεί 30-40 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ, τον επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης του Ιράν. Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Fars και Isna ο Κουλιβάντ είπε ότι 12 ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν σώοι μετά την έκρηξη που προκλήθηκε όταν προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή ενός βαγονιού μεταφοράς άνθρακα. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Αζάντ Σαχρ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό οφείλεται σε έκρηξη φυσικού αερίου.

Στο ορυχείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και διασώστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν τους εργαζόμενους.

(φωτό αρχείου)